معرفی رشته و گرایش

معرفی رشته و گرایش ارشد عمران

گرایش‌های ارشد عمران

  • مدیریت ساخت
  • مدیریت منابع آب
  • سازه
  • محیط زیست
  • آب و سازه هیدرولیکی
  • زلزله
  • ساختمان های هوشمند
  • سواحل، بنادر و سازه های دریایی
  • ژئوتکنیک
  • حمل و نقل
  • راه و ترابری

گرایش سازه ارشد عمران

به بررسی و طراح و ساخت سازهای مختلف عمرانی توجه دارد. این سازه های شامل انواع ساختمان ها، پل ها، سد ها و سازه های عظیم صنعتی است. بازار کار این گرایش شامل تدریس، مشاوره در شرکت های پیمانکاری، مشاور در زمینه طراحی و تولید و نظارت و بازرسی در اکثر سازمان ها و مراکز عمرانی است. در واقع به دلیل جامع بودن این گرایش، یک مهندس سازه می تواند در تمامی سازمان های مسئول و دست اندرکار طرح های عمرانی و ساختمانی استخدام شود. دانشگاه های برتر کشور مانند دانشگاه تهران، شهید بهشتی، صنعتی شریف و نیز دانشگاهه ای آزاد تهران جنوب و قائمشهر دارای این رشته هستند.

گرایش زلزله ارشد عمران

متخصصان این گرایش در جهت طراحی و ساخت اماکن، بناها و انواع تأسیسات صنعتی و آبی ضد زلزله تلاش می کنند و اشتغال آنها در حوزه های کاری مشابه عمران سازه است. دانشگاه هایی همچون تربیت مدرس، شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه خوارزمی تهران دارای این گرایش ارشد عمران یعنی مهندسی سازه هستند.

گرایش ژئوتکنیک ارشد عمران 

گرایش ژئوتکنیک ارشد عمران به بررسی و ارزیابی مهندسی اجزای زمین در محل ساخت و اجرای پروژه های عمرانی است. منظور از اجزای زمین، سنگ و خاک است. این گرایش در طی چند سال گذشته بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و دلیل آن وجود مراکز صنعتی و مهم و نیز تأثیر زلزله بر خرابی آنها و مقاوم سازی است. متخصصان این گرایش امکان کار در اکثر مراکز پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه زلزله و مراکز عمرانی و ساختمانی را دارند و دانشگاه هایی خوب همچون شریف، تهران، شهید بهشتی دارای این گرایش هستند.

گرایش راه و ترابری ارشد عمران 

گرایش راه و ترابری همان طور که از نام آن پیداست به طراحی و ارزیابی تمامی راه های ارتباطی در جهت زیرسازی، روسازی، نگهداری و نیزبررسی ترافیک راهها می پردازد. در واقع راه و ترابری به عنوان گرایش کارشناسی ارشد عمران به بهینه سازی تمامی راهها مانند راه آهن، فرودگاه ها و راههای بین شهری و بیرون شهری توجه دارد. متخصصان این گرایش می توانند در وزارت راه و شهرسازی و تمامی ارگان های متصدی طراحی، ساخت و بهینه سازی راهها مشغول به کار شوند. دانشگاه های برتر کشور همانند دیگر گرایش ها، این رشته را ارائه می دهند.

گرایش مدیریت منابع آب ارشد عمران

آب عنصر حیاتی در جهان ماست. گرایش مدیریت منابع آب در جهت شناسایی و بررسی منابع آب، بهینه کردن آنها، شناسایی نیازهای آبی و نیز نحوه انتقال و توزیع آب به وجود آمده است. متخصصان مدیریت منابع آب می تواند در سازمان آب و فاضلاب، ساخت سدها و نیز زمینه های مربوط به مطالعه هیدرولوژی مشغول به کار شوند. این گرایش همانند دیگر گرایش های ارشد عمران، در اکثر دانشگاههای خوب کشور همانند دیگر گرایش های ارشد عمران ارائه می شود و دانشجو جذب آن می شوند.

گرایش ارشد آب و سازه های هیدرولیکی

گرایش ارشد آب و سازه های هیدرولیکی به بررسی وطراحی تأسیساتی که با آب ارتباط دارند، می پردازد. در واقع این گرایش به سازه و آب مربوط می شود و به دلیل اهمیت صنعت آب و حفظ و نگه داری و بهینه سازی آن در جهت استفاده درست این گرایش از گرایش های ارشد عمران، اهمیت قابل توجهی برای یک کشور برخوردار است. متخصصان این رشته می توانند در زمینه های کاری مشابه دیگر گرایش های ارشد عمران فعالیت کنند و امکان تحصیل در اکثر دانشکاه های خوب کشور را دارند و از ظرفیت پیذرش قابل توجه در هر یک از این دانشگاه ها برخوردار است. لازم به ذکر است که گرایش سازه در میان اساتید و دانشجویان تحت عنوان بهترین گرایش ارشد عمران شناخته می شود.

گرایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی

گرایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی به طراح و تولید تأسیسات مختلف دریایی همچون اسکله ها، سکو ها و سازه های بندری می پردازد. این گرایش در سه زمینه سازه های دور از ساحل، سازه های ساحلی و سازه های در مجاورت ساحل فعالیت دارد. سازه های دریایی به ویژه برای کشور ایران که دارای مناطق آبی بین المللی است از اهمیت اساسی برخوردار است و طراحی و بهینه سازی اصولی وقتی آن ضروری است. متخصصان این گرایش می توانند در سازمان کشتی رانی، وزارت نفت و دیگر خحوزه های کاری مربوط به سواحل و بنادر فعالیت داشته باشند. امکان تحصیل در دانشگاه های برتر کشور در این گرایش فراهم است.

گرایش حمل و نقل ارشد عمران

گرایش حمل و نقل در چهار حوزه حمل و نقل جاده ای، هوایی، دریایی و ریلی فعالیت می کند و زمینه های مشترکی با گرایش راه و ترابری دارد. حمل و نقل نیاز اساسی یک جامعه است و بهینه سازی و مدیریت آن اساسی تر. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در وزارت راه و شهرسازی، سازمان های حمل و نقل هوایی، ریلی و دریایی شاغل شوند. این گرایش در دوره روزانه پذیرش دارد و مجموعاً 8 دانشگاه روزانه دانشجو در گرایش حمل و نقل جذب می کنند. دانشگاه های خوبی همچون امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت و تربیت مدرس در این گرایش دانشجوی ارشد جذب می کنند.

گرایش مدیریت ساخت ارشد عمران 

گرایش مدیریت ساخت به دو حوزه مدیریت و عمران توجه دارد. در واقغ فارغ التحصیلان این رشته می بایست یک مدیر در زمینه رشته مهندسی عمران باشند و بتوانند از عهده مدیریت طراح ها و پروژه های بزرگ و کوچک عمرانی بر بیایند. زمینه های کاری این گرایش نیز در مراکز و سازمان هایی که طرح های عمرانی را اجرا می کنند وجود دارد. این گرایش نیز در دانشگاه های سراسری تنها در دوره روزانه دانشجو جذب می نماید و تعداد آنها 8 دانشگاه است که در میان آن ها می توان به دانشگاه هایی همچون تهران، امیرکبیر، صنعتی شریف، خوارزمی و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اشاره کرد.

گرایش محیط زیست ارشد عمران 

محیط زیست از اجزای اصلی و حیاتی کره خاکی است. در گرایش محیط زیست به عنوان گرایش ارشد عمران به شناسایی و نظارت و کنترل آلودگی هوا، خاک و آب و بهینه سازی و مدیریت کلیه پروژه های زیست محیطی پرداخته می شود. توجه به این گرایش به بازسازی و جلوگیری از آلودگی های صنعتی، صوتی و کشاورزی که به تخریب محیط زیست منجر می شود، است. حوزه های کاری این گرایش سازمان محیط زیست، شرکت آب و فاضلاب و نیز تمامی مراکزی است که در زمینه حفظ و نگه داری محیط زیست فعالیت دارند را در بر می گیرد. دانشگاه های برتر کشور در این گرایش دانشجو جذب می کنند و این گرایش به دلیل اهمیت محیط زیست در زندگی انسان، اهمیت قابل توجهی دارد.

گرایش ساختمان های هوشمند ارشد عمران

به دلیل محدودیت منابع فسیلی و اتلاف انرژی در ساختمان ها، گرایش جدید ساختمان های هوشمند ایجاد شده است. این گرایش در جهت بررسی و طراحی مهندسی شده و نیز به صرفه اقتصادی در ساختمان ها به منظور کاهش مصرف انرژی فعالیت دارد و با توجه به گرایش جهان به سمت حفظ منابع فسیلی و انرژی و ساخت و طراحی امکان هوشمند روز به روز مورد توجه قرار می گیرد. این رشته در دانشگاه تربیت مدرس در مقطع ارشد دانشجو جذب می کند و در مراکز عمرانی و ساختمانی، فارغ التصحیلان آن امکان اشتغال دارند.